BIMING

Waarom BIMing?


Een ingenieur is een hooggeschoolde technicus die wetenschappelijke kennis gebruikt en ontwikkelt om technische, natuurwetenschappelijke, technologische en organisatorische problemen op te lossen. Afgekort: ing. 


Dat is precies wat de visie van BIMing omvat: technologische en organisatorische uitdagingen oplossen met slimme tools. Niet alleen kijken naar het eindresultaat, maar vooral naar het hele proces. Kan het handiger, kan het slimmer, kan het met minder dataverlies?


Arjan Wanders

Gedreven door mijn passie voor innovatie besloot ik in 2018 om BIMing op te richten. De 7 jaar daarvoor heb ik met veel plezier voor een gerenommeerd architectenbureau gewerkt. Steeds was er een verlangen om mijn expertise breder in te zetten.


Als “early adapter” blijf ik nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitaal tekenwerk volgen en integreren. Door deze flexibiliteit en open mindset kan ik eenvoudig en snel anticiperen op uw wensen.


Meer over mij weten? Bekijk mijn LinkedIn pagina of maak een vrijblijvende afspraak.

BIM standaarden

Samenwerken gaat beter als de informatie waarop we bouwen uitwisselbaar, gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar is. BIMing hanteert onder andere de hieronder beschreven standaarden. En daar zijn we trots op!

BIM basis ILS

De BIM basis ILS is een set afspraken waarmee is vastgelegd waaraan een BIM (Bouw Informatie Model) moet voldoen. Denk hierbij aan het 0-punt, naamgeving van bestanden en hoe we informatie uitwisselen. Omdat iedereen dezelfde taal spreekt, kan elke betrokken partij met de gegevens in het BIM uit de voeten.

IFC

IFC is een neutraal en open bestandsformaat voor het uitwisselen van BIM-bestanden en hun eigenschappen. De meeste bouw-gerelateerde software applicaties kunnen IFC bestanden in- en exporteren.

NLRS

De Revit Standards zijn open standaarden voor Revit-gebruikers. Deze richtlijnen en bijbehorende templates maken het eenvoudiger om de BIM Basis ILS binnen Revit te integreren.

NL/SfB

NL/SfB is de meest gebruikte classificatie voor gebouwonderdelen in Nederland. Alle componenten van BIMing zijn voorzien van een NL/SfB codering.

NAA.K.T.

De meest recente toevoeging in dit overzicht heeft wellicht een wat verwarrende naam. Toch biedt dit protocol uitkomst voor een probleem dat iedereen kent. Prefab beton, gewapend beton, grindbeton, ihw, ihwg of tpg. We begrijpen allemaal wat men bedoelt. Echter, de computer herkent dit niet als eenzelfde element. NAA.K.T is een branchebrede materiaalstandaard en staat voor: NAAm_Kenmerk_Toepassing 

BCF

BCF is een internationale, open standaard voor efficiënte communicatie tussen projectpartners. Het mooie aan BCF is dat het software-onafhankelijk is. Gebruikers kunnen opmerkingen plaatsen, gerelateerd aan een element of positie in het BIM. Door deze informatie (online) uit te wisselen weten andere gebruikers voor WIE de opmerking is, WAT er gevraagd wordt en WAAR het element zich bevindt.

“Het is fijn samenwerken met Arjan. Hij verstaat zijn vak, is flexibel en reageert snel”
Bouke Albrecht, Stork & Albrecht architecten - Weesp
"Projecten worden op professionele wijze in BIM uitgewerkt, waardoor een goed 3D beeld van een project ontstaat. BIMing is meedenkend en proactief. Een prettige manier van samenwerken.  "
Freek Roes, WBC Bouwgroep - Winterswijk
  • Stork en Albrecht
  • Huub Geerligs
  • Share by: